Stueopdræt

Østjylland

8300 Odder

Vi er et lille stueopdræt med god-kendt DDH kennel-mærke; MeLhasa More.

Min søn og jeg bor i et rækkehus tæt ved skov og strand i Østjylland, – syd for Århus. Stueplanen, med udgang til en dejlig lukket gårdhave, er inddraget til opdræt. Vi har 3 Lhasa Apso tæver – Lulu på 8 år og Kiwi på 4 år og lille ny Naya på 1 år – Lulu er steriliseret, Kiwi er avlsgodkendt i DDH med fine udtalelser.

Jeg går meget op i, at hvalpene får så meget med fra starten som muligt; tryghed/omsorg, stimulans, socialisering og renligheds-træning. De får besøg af folk i alle aldre, – også den lokale dagplejer. Hvalpene ligger i starten i en lukket fødekasse med hundemor, som med tiden bliver åbnet… – senere udvides legeområdet af flere omgange. Vi har en transportkasse stående i stuen, således at de bliver trygge ved den, før de skal ud og køre i bil. Hvalpene får halsbånd på, når de er 6 uger gl., og jeg bruger en lydCD til at vænne dem til f.eks. nytårskrudt, udrykningskørertøjer osv. De vænnes langsomt til at komme udendørs alt efter vind og vejr, og i starten kun få minutter ad gangen. Jeg har haft god held med renlighedstræningen… fra at tisse på sugende underlag, – til at de piver, når de skal ud og tisse. Fra ca. 4 ugers alderen starter de så småt op med tørkostfoder til hvalpe, – opblødt i vand blandet med A38 og torskerogn… og ugen op til at de skal herfra spiser de oftest kun tørkost. Som godbider bruger jeg Essentials luksus godbidder, da kun det bedste er godt nok hos mig.

Jeg er hjemmegående, pensioneret grafiker og håndarbejdslærer, og mine hunde optager en stor del af mit liv. Vi planlægger kun 1 kuld om året, og vores tæver har min. 1 løbetid imellem hver parring. Jeg tager stor afstand fra kenneler som masseproducerer hvalpe, dvs. hvalpefabrikker.

Grunden til at jeg i sin tid besluttede mig for at få hvalpe, er fordi jeg simpelthen er SÅ forelsket i racen og gerne vil glæde andre med et lille ny familiemedlem – Lhasa Apso’en – lykkebringeren fra Tibet. Jeg har en FB side som er en lukket gruppe for hvalpekøbere. Her kan de dele erfaringer, følge hvalpenes udviklingen og spørge til råds.

     kørsel og gågade

Tidligere hvalpekøbere

Kiwi og Lulu’s hvalpe er kommet ud til skønne familier spredt ud over hele landet. Se hvad de har at sige om at købe hvalp hos kennel MeLhasa More